Fredrik Olsson, MP.

DEBATT: Det hållbara Botkyrka är långt ifrån lagom

Svar på Liberalernas förslag att byta kommunslogan.

  • Publicerad 14:39, 4 jul 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Ett lagom Subtopia i Alby skulle inte locka unga entreprenörer som pryder framsidor av dagens industri. Inte heller cirkus, film och teater i världsklass (Här kan man se trapetsartister öva tre meters hopp med skruvar om och om igen på en lunchrast). Ett lagom mångkulturellt centrum i Fittja skulle inte beröra, inte väcka debatt och inte göra skillnad. Ett lagom Botkyrka skulle vara fattigare, tråkigare och kännas mindre. Jag tror på ett Botkyrka som känns och gillar att vår kommunslogan speglar det. Långt ifrån lagom!

Jag är inte intresserad av lagom grön politik av den sorten som säger att allt skall vara annorlunda snart någon annanstans. Botkyrka har lägst klimatpåverkan från våra fordon av Sveriges alla 290 kommuner, vi samordnar transporter med sju andra kommuner för halverade utsläpp och mindre behov av plats för lastbilar. Vi bygger klimatsmart i trä, vi har gröna tak som fångar sol och vatten. Vi bygger bort bilberoendet och ger mer plats för människor och när vi renar vatten bygger vi vackra parker där både människor och djur trivs. Varje steg bort ifrån lagom grön politik sparar pengar och gör Botkyrka trevligare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.