Tänk om! Skär ner på vuxenkultur, prioritera samhällets utsatta och svagaste grupper istället, skriver M i Botkyrka till den rödgröna majoriteten. Foto: Arkivbild/Mostphotos

DEBATT. M: "Sluta med kulturfluff– satsa på de mest utsatta istället"

Värna samhällets utsatta och svagaste grupper och skär ner på vuxenkultur och föreningsbidrag för vuxna. Inför 2018 borde den rödgröna majoriteten prioritera personer med särskilda behov och funktionsnedsättningar, skriver tre företrädare för Moderaterna.

  • Publicerad 10:08, 19 dec 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Funktionshinderfrågorna verkar få en allt mer nedprioriterad betydelse på den styrande majoriteten S+V+MP’s agenda. Först lade man ner rådet för funktionshinderfrågor. Frågorna skulle bevakas under ett särskilt ”utskott” under Demokratiberedningen. Redan då väcktes farhågor från funktionshindersorganisationerna att frågorna skulle komma att ligga för fäfot.

Vi kan konstatera att farhågorna ser ut att besannas.

På det senaste mötet var det inga representanter med från politiken. Arbetet med att tillgänglighetsanpassa kommunen har de senaste åren tappat allt mer styrfart. Med sparbetingen på nämnderna är vi moderater rädda för att ms an kommer att skära ner ytterligare på det som är verklig välfärd, till förmån för sådant som ligger väl utanför välfärdens kärna.

Vi moderater vill värna samhällets glömda och de med särskilda behov, och prioriterar hellre ner stödet till mötesplatsföreningar, konsthallar och diverse kulturella eller kreativa fonder. Värna istället samhällets glömda och de med särskilda behov!

Det finns även handlingar som visar att förvaltningen planerar att skära ner på de glada killar och tjejer (inom daglig verksamhet/LSS) som kommer och hämtar papper och kartonger i kommunalhuset. Det är helt fel!

Vår uppfattning är tvärtom att HAB-ersättningen höjs per timme till dem och att deras lunch också ingår som kompensation för deras fina arbetsinsatser.

Vi vill därför, i dessa juletider, vädja till den rödgröna majoriteten inför budgetjusteringarna 2018. Prioritera samhällets utsatta och svagaste grupper, skär ner på vuxenkultur, föreningsbidrag för vuxna och stoppa ner idén på ytterligare en konsthall i Fittja i malpåsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.