Säger ifrån. Kommunfullmäktigegruppens ordförande Kia Hjelte (M) är en av undertecknarna till debattartikeln. Foto: Arkivbild

DEBATT. M: Vi kommer inte att ge SD något inflytande

Moderaternas enda alternativ i höstens val är att regera ihop med Alliansen. Sverigedemokraterna är ett parti med rasistisk agenda som vi tar avstånd ifrån, skriver fyra ledande moderater i Botkyrka.

  • Publicerad 14:09, 9 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Det framstår i media och i Socialdemokraterna i Botkyrkas senaste kampanj som om att Moderaterna skulle vara redo att regera med SD eller vilja regera med stöd av SD. Vi vill vara tydliga med att så inte är fallet.

Moderaternas enda alternativ i höstens val är att regera ihop med Alliansen. Sverigedemokraterna är ett parti vi tar avstånd ifrån, då de är ett parti med en underliggande rasistisk agenda. Ett parti med företrädare som har låg närvaro och alltid försöka härleda problem och dess påstådda lösningar till invandringen.

Vi vill låta valresultatet och medborgarnas förtroende få avgöra vilken konstellation som har bäst förutsättningar att ta makten i Botkyrka perioden 2018-2022. De rödgröna partierna har 25 år vid makten, år som har lett till en sämre utveckling, kring exempelvis tryggheten, förvärvsfrekvensen och skattekraften.

Vi tror inte heller att Botkyrkaborna är intresserade av fortsatta spelteorier om vem som kanske ska regera med vem. Vi går till val på ett moderat handlingsprogram och vi söker stöd för att få Botkyrkabornas förtroende ihop med Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

Stina Lundgren (M), gruppledare

Yngve RK Jönsson (M), vice gruppledare

Willy Viitala (M), politisk sekreterare

Kia Hjelte (M), kommunfullmäktigegruppens ordförande

LÄS OCKSÅ: Hur tydliga är M egentligen om SD?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.