DEBATT. Politikerna sopar oss under mattan

Att vår kommun inte betalade för en ramp kanske inte låter som mycket, men tänk dig att behöva ha hjälp varje gång du ska ut ur din dörr, skriver Ingemar Sandén.

  • Publicerad 14:09, 1 dec 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Svar från Christian Ottosson (C), orförande i natur- och samhällsbyggnadsnämnden: "En decimeter gör skillnad för lutningen".

Vad är en politikers jobb? Att anstränga sig för att skapa ett bättre Sverige, inte för deras egen agenda men för alla svenskar. Om du utbildar dig till läkare så borde du ha en passion för att hjälpa människor. Om du utbildar dig till lärare så hoppas jag att du vill undervisa barn så de kan leva ett bättre liv. Och framför allt så hoppas jag att om du utbildar dig till att bli politiker så vill du skapa en bättre plats där vi alla kan bo. 

Jag tycker att för ofta så står bara politiker upp för oss när de själva tjänar på det eller att de får färre röster om de inte gör det. I min klass finns det en kille som var med om en hemsk olycka och sitter i rullstol. Han behöver en ramp till sitt hus som kan funka även när det snöar så han kan ta sig ut och in i huset utan att behöva hjälp. Det står i lagen att kommunen ska betala för detta vilket gör det ändå mer orimligt och omoraliskt att han och hans familj inte fick den finansieringen. 

Jacobs föräldrar skickade ett brev där där de beskrev sin situation och tillbaka fick de ett brev där det stod att kommunen inte tänkte bygga eller betala för rampen, för tydligen så stämde inte ritningen på deras hus helt överens med verkligheten. Hur det faktum att huset var lite större än på ritningen kan betyda att de inte kan bygga en ramp förstår jag inte alls.

Faktumet att kommunen använde en sån dum ursäkt för att förneka Jacob får mig att tänka att kommunen och politiker i kommunerna inte har något problem med att sopa något sånt här under mattan och bara göra rätt när det får dem att se bra ut. Att vinna röster och att få bättre opinionssiffror betyder allt och därför så måste de göra allt, spendera hela sin tid med att få fler röster för att fortsätta att vara politiskt relevanta. 

Att vår kommun inte betalade för en ramp kanske inte låter som mycket, men tänk dig att behöva ha hjälp varje gång du ska ut ur din dörr bara för att en kommun som har miljoner inte kunde köpa den ramp som de är lagligt tvungna att göra.

Jacobs föräldrar har överklagat denna dåliga ursäkt men även fast de har rätt och de har betalat hundratusentals kronor i skatt till kommunen under åren så är de bara två människor mot hela systemet. De är bara damm som politikerna gladeligen sopar under mattan.

Ingemar Sandén, 14 år, går i åttan på Östra grundskolan. Gillar tv-serier, teater och att diskutera allt som går att diskutera.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.