Vill ha svar. S i Botkyrka kräver att Moderaterna i landstinget lägger korten på bordet om nya tidtabellen. Foto: Arkiv

DEBATT. S om skip-stopen: M i landstinget sviker Tullinge

M i landstinget försämrar pendeltågstrafiken för Tullingeborna med skip-stopen. Det är inte första gången som M sviker just Tullingeborna. Till valet lovade de en ny pendeltågsuppgång, men ingenting har skett, skriver ledande socialdemokrater i Botkyrka kommun och landstinget.

  • Publicerad 12:54, 22 sep 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Vi socialdemokrater vill att kollektivtrafiken ska byggas ut och bli bättre, inte sämre. Snabbtåg som hoppar över vissa stationer är bra för de som bor långt ut på linjerna och får kortare restider. Men resultatet kan inte vara att resenärerna får det sämre.

Den tanken har Moderaterna i landstinget nu övergivit. De lägger ansvaret på Trafikverket, regeringen eller till och med på SL:s egna tjänstemän. Sitt eget ansvar för försämringarna och dialogen med kommunerna och resenärerna vill de inte prata om. Och fortfarande, bara månader från att den nya tidtabellen ska börja gälla, vill de inte gå ut med tydliga jämförelser så alla kan se vilka förändringar som ska göras.

För oss socialdemokrater i både kommunen och landstinget är Tullinge prioriterat. Tullinge är ett stort tillväxtområde. Den styrande alliansen i landstinget röstade ner det socialdemokratiska förslaget om mer inflytande för trafiknämnden när tidtabellen skulle sättas.

Detta är tyvärr inte första gången som Moderaterna i landstinget sviker just Tullingeborna. Till valet lovade de en ny pendeltågsuppgång, men ingenting har skett. Inte ens efter att Botkyrkas kommunledning med Ebba Östlin i spetsen varit tydliga med att man kan tänka sig att diskutera medfinansiering.

Det här kan vi socialdemokrater naturligtvis inte acceptera. Vi kräver att ingen, inte heller Tullinge, ska få det sämre. Vi kräver att Moderaterna i landstinget går ut med hela sitt förslag på ny tidtabell så alla kan se exakt vad de tänker göra. Och vi kräver att Moderaterna i landstinget tar sitt ansvar för dialog med kommunerna och resenärerna som drabbas av deras svek.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.