Foto: Sara Ringström

DEBATT. "Trängseln på Tullinge station gör skip-stopen farliga"

Tullinge stations vänthall är extremt liten, så där kan inte många personer vänta utan de flesta måste stå på perrongen. Det blir trångt och olycksrisken ökar drastiskt, menar debattören Inger Bergman, Tullingebo.

  • Publicerad 10:24, 19 sep 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Under vintertid med is och halka och många förseningar blir det ännu flera som kommer att vistas på perrongen. Alltså ännu större risk att olyckor inträffar.

SL:s planer är att en del pendeltåg i rusningstrafik ej skall stanna i Stuvsta och Tullinge men däremot i Rönninge, som har färre resenärer än Tullinge.

Tullinge stations vänthall är extremt liten, så där kan inte många personer vänta utan de flesta måste stå på perrongen. Medan passagerarna väntar på nästa tåg sveper tåg förbi perrrongen både på väg mot Stockholm och mot Södertälje. Det blir trångt på perrongen och olycksrisken ökar drastiskt, speciellt av tryckvågen. Under vintertid med is och halka och många förseningar blir det ännu flera som kommer att vistas på perrongen. Alltså ännu trängre och större risk att olyckor inträffar.

Med många personer på perrongen blir det också så att man måste förflytta sig närmare spåret. En farlig situation.

Tullinge har vuxit mycket under senare år och vi är verkligen i behov av att tågen skall fungera och att alla tåg skall stanna i Tullinge. 4 400 personer reser varje dag till och från arbetet. De övriga Tullingeborna reser också sporadiskt. Är någon riskanalys gjord i enlighet med väl etablerade metoder, som används inom industrin? Beslut skall tagas i frågan den 22 september.

Jag anser ej att en tidsvinst per tåg på cirka tre minuter är värd alla dessa olägenheter för Tullingeborna. Dessutom kommer denna tidsvinst ätas upp av alla förseningar, som alltid uppstår pga bristande underhåll. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.