DEBATT. TuP: Alliansen kan inte räkna med stöd från oss

Det är inte bara SD som kan sätta käppar i hjulet för ett eventuellt maktskifte i Botkyrka kommun. De borgerliga ska inte räkna med stöd från oss i Tullingepartiet, vi kommer söka samarbeten som leder mot en egen kommun, skriver Per Börjel, Tullingepartist och ersättare i fullmäktige.

  • Publicerad 15:46, 1 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Den 27 februari web-publicerades en intervju med Botkyrka-M:s avgående gruppledare Jimmy Baker där han menar att den Rödgröna majoriteten kommer att försvinna efter valet i höst. Den olika synen på SD inom Alliansen kan dock komma att sätta käppar i hjulet för maktskifte.

Baker (M): De rödgröna förlorar valet

Men Alliansen i Botkyrka kommer inte bara vara beroende av SD om de vill ta makten utan även av TuP. Och vår ståndpunkt är mycket enkel och sammanfattas i vårt förslag till budget/flerårsplan för Botkyrka 2018-2022.

Tullinge egen kommun är för oss den mest prioriterade uppgiften. Vi är stärkta av resultatet i folkomröstningen och vårt arbete är därför fortsatt fokuserat på kommundelningsfrågan. [...] Vi kommer därför fortsätta driva frågan om Tullinge egen kommun intill dess det blir verklighet!

Vi kommer utnyttja varje förändring av det politiska landskapet nationellt och kommunalt efter valet 2018 för att på nytt lyfta frågan om kommundelning. Tullingepartiet kommer aldrig ge upp kampen för Tullinge egen kommun!"

S öppnar för samarbete över blockgränsen i Botkyrka

Tullinges väljare ska veta att TuP inte är låst till ett block utan kommer att vara beredda att söka alla samarbeten som leder mot egen kommun och avvisa alla andra samarbeten.

Tullinges väljare ska veta att TuP inte kommer att utesluta några partier utan strikt se på konkreta förslag vi ställs inför.

Tullinges väljare ska veta att en röst på TuP alltid är en röst för Tullinge egen kommun!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.