Kritisk. ”Islamister ska förpassas ur riket", skriver Rebwar Hassan (MP). Foto: Pressfoto

DEBATT. Vad är det för liberalism att tillåta hederskultur och kvinnoförtryck?

Jan Jönsson (L) kanske fortfarande tycker att alla människor har rätt att flytta till Sverige och bli försörjda av skattebetalarna?, skriver Rebwar Hassan som svar på Jönssons kritik. "De som bygger islamiska parallellsamhällen i Sverige har inte här att göra", menar Hassan.

  • Publicerad 12:30, 11 sep 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Det här är en debattartikel av Rebwar Hassan (MP) som svar på Jan Jönssons (L) kritik.

Politikerbråk i Skärholmen: "De rödgröna stödjer rasism och diktaturer"

Jan Jönsson använder sig av de vanliga känsloargumenten för att slippa tala om de stora problem Sverige har av gängkriminalitet, sjukhusvåld, usla skolresultat, brist på allt från bostäder till poliser, våldtäkter och allt annat som vi läser om i tidningarna att andra råkar ut för.

Mycket dessutom beroende på att det av (L) så omhuldade EU inte förmått hantera asylkrisen enligt de regelverk länderna var eniga om när de mellanstatliga gränskontrollerna försvann och EU åtog sig att hålla en ordnad asylprocess.

LÄS MER: "SD framstår som de seriösa i migrationsdebatten"

Jan Jönsson kanske fortfarande tycker att alla människor har rätt att flytta till Sverige och bli försörjda av skattebetalarna, det är väl det han menar med allas-lika-värde. Jag och de flesta i vårt land tycker att endast de som har rätt till asyl har rätt till vårt land.

Dessutom anser jag att alla de som inte håller sig till svensk lag snarast ska förpassas ur riket. Sedan anser jag inte att de som bygger islamiska parallellsamhällen i Sverige har här att göra. Sharialagar kan de få ha i Saudi-arabien, det är illa nog. IS-resenärer har alla förverkat rätten att bo i Sverige.

Det är hårda ord men mot hårda människor fungerar det inte bara med bidrag och dialog. Vad är det för liberalism att tillåta hederskulturer att breda ut sig i Sverige? Vad är det för feminism att tillåta muslimskt kvinnoförtryck?

Jan Jönsson tillhör de där politikerna jag önskar ska börja tala med de andra om Sveriges problem. Helst utan att ifrågasätta andra demokraters sinnelag.

När det gäller mitt engagemang mot rasism kan den som vill läsa de motioner mot rasism jag lagt i Stockholms kommunfullmäktige. Lokalt i Skärholmen arbetar jag för alla föreningar som här finns ska få bra villkor och mycket bättre än de hade under alliansstyret. Dock inte islamisters.

Miljöpartiet vill utesluta Rebwar Hassan: "Han skadar partiet"

Gruppledare för MP i Skärholmens stadsdelsnämnd

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.