Farligt. På Vattravägen i uttran har flera avåkningar har förekommit där bilar har sladdat in på tomter och förstört staket, el-centraler, stolpar och vägskyltar, skriver en boende. Foto: Privat

DEBATT: Vem skyddar oss från fortkörare?

Vi boende längs Vattravägen har länge känt oss otrygga med den trafik som finns idag. Trots otaliga medborgarförslag, möten och brev så finns ingen som helst vilja att skydda oss. Krävs en kommundelning för att någon ska lyssna?

  • Publicerad 15:23, 2 feb 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Nu har vi boende på Vattravägen i Uttran fått nog!

Ebba Östlin (S), ansvarig politiker i Botkyrka, menar att man tar otryggheten på allvar i kommunen. Men det verkar bara gälla en del av kommunen.

Vi boende längs Vattravägen har länge känt oss otrygga med den trafik som finns idag. Trots otaliga medborgarförslag, möten och brev så finns ingen som helst vilja att skydda oss.

Den senaste mätningen i december utförd av kommunen visade att 2255 bilar per dygn har en medelhastighet som överstiger gällande hastighetsbegränsning på 40 km/tim med nästan 8 km/tim vilket skulle ge 2000 kronor i böter per överträdelse.

Tidigare mätningar har påvisat toppfarter över 70km/tim i ett tätbebyggt område där barn går till skolan, husdjur rastas och boende promenerar.

Flera avåkningar har förekommit där bilar har sladdat in på tomter och förstört staket, el-centraler, stolpar och vägskyltar. Även våra husdjur har blivit påkörda och dödade. Inget av detta räcker för att kommunen ska vidtaga åtgärder.

En genomsnittlig hastighetsöverträdelse av årsdygnstrafiken om 7,8 km/h motiverar ingen sänkt hastighetsreglering säger Anders Öttenius, gata/parkchef i Botkyrka kommun.

Vi boende vill ha en ny hastighetsreglering på hela Vattravägen till 30 km/tim. Ta bort avsmalningen på KP Arnoldssons väg som redan är bestämt av samhällsbyggnadsnämnden.

Som sagt Ebba Östlin, vi har fått nog!

Det bästa borde vara en kommundelning där vi blir ett norr och söder. Då kanske någon lyssnar på oss!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.