DEBATT. Vi vill gå kvar – Bygg ett högstadium till Visättraskolan

Varför inte ta och bygga ett högstadium till Visättraskolan? Det skriver Alva Ekholt, i klass 6B på Visättraskolan.

  • Publicerad 08:30, 17 okt 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Hej! Jag är en 12-årig tjej, som har ett önskemål angående Visättraskolan. Det är att man ska kunna få fortsätta i Visättraskolan ända upp till årskurs 9! Så varför inte ta och bygga ett högstadium till Visättraskolan?

Nu på senaste tiden har det flyttat många hit till Visättra inom alla åldrar. Äldre barn har ingen nära och bra skola att gå i för högstadiet, som betyder att man måste börja i en skola längre bort, som kan minska tryggheten på grund av att man inte känner någon, samt att man förlorar klasskamrater. Det känns väldigt onödigt och svårt att behöva välja en ny skola, istället för att kunna gå kvar här i Visättra.

Visättraskolan är en väldigt trygg skola, med tre starka ledord: “kunskap, trygghet och trivsel”, som alla vuxna på skolan, samt vi barn, strävar efter att uppnå. Sammanhållningen har blivit så stark, så det är så synd att splittra klasserna redan efter sjätte klass, så att få fortsätta hade varit något som hade peppat mig till att fortsätta vilja gå i skolan och känna mig trygg samt motiverad att lära mig nya kunskaper.

Så det är därför jag tycker att det ska byggas ett högstadium till våran trygga grundskola i Visättra! Satsa på skolan, det viktigaste vi har!

Google maps hänger inte med - elever kartlägger det nya i Visättra

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.