Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd, Rasmus Lenefors (S), oppositionsråd

DEBATT: Vi vill hålla vårt löfte om fritidsgården

Ingen föds kriminell. En särskilt viktig pusselbit i arbetet med att förebygga otrygghet är att unga ska erbjudas en meningsfull fritid för att inte hamna på glid och i fel sällskap, skriver S i Huddinge i en debattartikel.

  • Publicerad 13:20, 26 sep 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

De senaste månaderna har Trångsund drabbats av flera obehagliga händelser i form av rån, misshandel och ett mordförsök. Det vittnas också om öppen droghandel i Trångsund centrum.

Lösningarna på de här problemen är varken enskilda eller enkla. Tvärtom handlar det om ett brett arbete som inkluderar både skola, socialtjänst och föreningsliv, men också trygghetsskapande infrastruktur, ordningsvakter och polisen. Här behöver vi som förtroendevalda fortsätta arbeta tillsammans i konstruktiv anda.

Kan aldrig slå oss till ro

Huddinge är på många sätt en bra och trygg kommun att bo och leva i och Huddinge kommun bedriver också ett ambitiöst och resultatinriktat trygghetsarbete. Samtidigt är trygghet en fråga där vi aldrig kan slå oss till ro utan vi behöver ständigt ligga i framkant med att bekämpa både brotten och brottens orsaker.

Ingen föds kriminell. En särskilt viktig pusselbit i arbetet med att förebygga otrygghet är att unga ska erbjudas en meningsfull fritid för att inte hamna på glid och i fel sällskap. Socialdemokraterna gick därför till val på att öppna en fritidsgård i Trångsund. Vi både hoppas och tror att det är en fråga som vi kan hitta en bred politisk samsyn kring.