Ebba Östlin (S) kräver svar av Stina Lundgren (M).

Ebba Östlin: Läs på och be om ursäkt, Stina

"Flytten av SIDA till Botkyrka är ett steg som kan ta bort Botkyrka från listan av utsatta områden. Vad menar Stina Lundgren när hon kallar det plakatpolitik", skriver Ebba Östlin (S).

  • Publicerad 13:22, 22 feb 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Läs på och be om ursäkt! Det är okunnigt att säga att Botkyrkaborna kommer betala denna flytt. Det enda Moderaterna gör är försvårar en utveckling som ska ta Botkyrka bort från listan av utsatta områden.

Jag konfronterade Stina efter att hon börjat slänga sig i media om SIDAs flytt till Botkyrka. Jag undrar vad hon menar med att det inte skulle vara respektfullt mot en myndighet att flytta hit? Vad har hon för bild av Botkyrka? Jag undrar vad hon menar med att det bara är plakatpolitik?

Flytten av SIDA till Botkyrka ger otroligt många möjligheter. Det är steg som kan ta bort Botkyrka från listan av utsatta områden. Det skapar fler jobb här. Fler restauranger. Mer levande stadsdelar och mer trygghet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stinas svar är istället att detta skulle bli dyrt för Botkyrkaborna. Det är staten som bekostar sina myndigheters hyror. Ingen annan. Detta kommer inte bekostas av Botkyrkaborna. Jag vet inte var Stina har fått detta ifrån. 

Men jag undrar fortfarande vad hon menar med att det skulle vara plakatpolitik? Jag undrar vilken syn hon har på Botkyrka när det är så hemskt att låta en myndighet att flytta hit?

Lundgren (M): Stora risker med Sida-flytten