Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Sara Ringström

Ebba Östlin (S): Vi tar otryggheten på allvar

  • Publicerad 12:07, 26 jan 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Fler känner sig otrygga, det är inte acceptabelt. Jag möter fler och fler som pratar om att de vill skapa mer trygghet och ro i sina stadsdelar. Vi kan också se i årets medborgarenkät att fler känner sig otrygga. Detta tar jag inte lättsamt på, vi måste tillsammans vända den trenden!

Trygghet skapar vi tillsammans. Det är inte okej att ett fåtal kriminella förstör för så många av oss Botkyrkabor. Därför har jag gjort det till en av mina huvuduppgifter som ansvarig politiker att samverka med polisen för att mota bort de kriminella och ge plats åt allt gott som sker.

Därför skapade vi det tätaste samarbetet mellan kommun och polis som någonsin funnits i Botkyrka. Där skapar vi lägesbilder varje vecka som vi gemensamt agerar på.

Men vi är långt ifrån klara. Därför tar vi ännu fler beslut för att förstärka vårt trygghetsarbete.

För att matcha polisens ökade resurser ska vi anställa fler i kommunen som jobbar direkt med trygghetsfrågor. Det förstärker vårt fokus på tryggheten i kommunen.

Vi ska också se över om vi ska sätta upp fler trygghetskameror i kommunen. På så sätt kommer vi kunna ha bättre koll på väl utvalda platser. 

Detta är två mycket viktiga beslut för att skapa mer trygghet.

Sen ska man aldrig glömma att trygghet börjar i skolan, att alla barn ska lyckas. Därför är det också bra att vi nu satsar mer pengar på våra grundskolor, framförallt dom som har för låga resultat.

För det är genom att stärka hela Botkyrka, alla elever, föreningar, engagerade Botkyrkabor, som vi tillsammans kan skapa trygghet.​

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.