Elever utmanar i välgörenhet: Hur mycket kan ni samla in?

  • Publicerad 11:18, 31 okt 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Vi går på Ängsnässkolan i Huddinge och har haft en temavecka kring barns livsvillkor i världen. Årskurs 4 undersökte hur skolan ser ut i olika länder och årskurs 6 studerade hur det är att växa upp på olika ställen. Vi i årskurs 5 har lärt oss mer om de barn i världen som är på flykt undan krig, katastrofer och fattigdom och hur vi kan hjälpa dem. Vi har bland annat sett filmer, fått besök från SOS Barnbyar, skapat egna hjälporganisationer och dikter. Som avslutning ordnade vi Öppet Hus på skolan med alla klassers utställningar samt loppis, café och lotteri. Vi vill tacka alla affärer i Huddinge centrum som skänkte priser till lotteriet och alla som bakade fikabröd och gav oss saker till loppisen! Totalt fick vi in 14 149 kr som vi skänker till SOS Barnbyar. Det var en intressant vecka och jättekul att ha Öppet Hus! 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.