Karin Larsson, Maysan Alneaemy, Lotta Bäckmark och Meryem Karabayrak Cecen jobbar på förskolan Lejonet i Flemingsberg och står bakom ett öppet brev där de uttrycker sin oro till kommunpolitikerna.

Förskolor i Flemingsberg: "NU FÅR DET VARA NOG!"

Huddinges förskolor dras med stora förluster och står därför inför tuffa sparkrav. Men personalen i Flemingsberg och Kästa har fått nog, skriver de i ett öppet brev till kommunens politiker.

  • Publicerad 14:20, 8 feb 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Det har kommit till vår kännedom att Huddinge kommun har svåra ekonomiska problem. Vi har tagit del av de nedskärningar ni planerat att göra med syfte att få ekonomin i balans. Vi sätter oss dock frågande om verksamhetens framtid och mål. Ska ekonomin påverka kvalitén på förskolan? De nedskärningar som ni är beredda att göra kommer såklart påverka hur vi, personalen på förskolan kan genomföra vårt uppdrag.

Hur blir det när barngruppen blir större och när personalantalet minskar? Varken våra lokaler eller förskolegårdar är anpassade för större barngrupper. Vad gör ni när alla sjukskriver sig pga. omständigheterna? Har ni tänkt på konsekvenserna? Har ni tänkt på alla de barn med speciella behov? Det är redan knivigt i dagsläget. Vi blir oroliga för barnens framtid, vilken verksamhet vill ni att vi ska bedriva? Barnförvaring? Barnpassning? Eller är det det ni menar är KÄRNVERKSAMHET?

Ska det behöva gå så pass långt att två väl inarbetade och bra chefer ska behöva säga upp sig pga. dessa nedskärningar? Om våra chefer tappar förtroendet för arbetet inom Flemingsbergs-Kästa förskoleverksamhet pga Huddinge kommun, hur ska vi då kunna motivera oss att arbeta vidare? Flemingsbergs arbetssätt är inarbetat. Det är synd att man kastar bort den kompetens som dessa två chefer besitter.

Vi skriver detta brev för att på ett sätt uttrycka vår frustration. Frustration över att det ekonomiska läget är så kasst och att vi vet vilka som drabbas av era beslut. Det är våra barn, våra föräldrar och vi. Det räcker nu! Vi vill ha svar på varför det blivit dessa nedskärningar, varför?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.