Även för äldre. Den tidigare 127-festivalen kommer i år även att innefatta en äldrefestival, skriver den nya majoriteten i stadsdelen. Foto: Johannes Liljeson (arkivbild)

Grönblå: ”Så ska vi satsa på Skärholmen”

Mer trygghetssatsningar, 700 sommarjobb och en äldrefestival på 127-festivalen. Så ska Skärholmen bli "möjligheternas Skärholmen", enligt C, L, M och MP – stadsdelens nya styre.

  • Publicerad 13:58, 4 feb 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

I den grönblå budgeten satsar vi på att fortsätta utveckla vår stadsdel som en del av den moderna, hållbara och växande staden – möjligheternas Skärholmen. 

Tryggheten är viktig. Det ska vara rent och snyggt på våra gator, torg och parker och vi satsar på fler ordningsvakter och kameraövervakning på utsatta platser. Vi stärker samarbetet mellan socialtjänsten, skolan, polisen och vårdnadshavare och inför så kallade ”allvarsamtal”. Det innebär att om en ungdom misstänks för ett brott, ska ett samtal ske med ungdomen och andra berörda inom 48 timmar. Vi satsar också på stadsdelens parker, bland annat ska Vårgården och Sätradalsparken rustas upp. 

För våra yngre skärholmsbor och personer med funktionsvariationer, kan det vara en utmaning att få in en fot på arbetsmarknaden. Vi ger därför 700 av dessa personer möjligheten till sommarjobb, samtidigt som vi stärker samarbetet mellan förvaltningen, Jobbtorg Skärholmen och lokala företag. Vi satsar på ett etableringsprogram för nyanlända, som innebär att de ska bli självförsörjande genom arbete och/eller studier, samt få stöd kring att hitta ett eget boende. 

Förskolan ska ha en hög kvalitet, där lärande och kunskap blandas med lek och personlig utveckling. Kosten är viktig för att våra barn ska kunna lära sig nya saker och utvecklas. Därför satsar vi på klimatsmarta och ekologiska måltider. 

Även äldreomsorgen ska ha en hög kvalitet. Många äldre spenderar idag mycket tid ensamma, och därför vill vi ge dem möjligheten att ta del av fler sociala aktiviteter. Den tidigare 127-festivalen som äger rum i Skärholmen, kommer i år även att innefatta en äldrefestival. 

Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg ska fortsätta att utvecklas till
ännu tryggare och trevligare stadsdelar. 

En plats där lokala initiativ uppmuntras och våra många små och växande företag och föreningar utvecklas. En plats där mångkulturen frodas och ses som en styrka – det är möjligheternas Stockholm och Skärholmen.