Fler bussar. SL måste sätta in fler bussar så att eleverna på Skyttbrink har bättre möjlighet att komma i tid, menar insändarskribenterna. Foto: Rebecka Uhlin/Mostphotos

INSÄNDARE. Fler bussar mellan Tumba och Tullinge är bra för betygen

Idag går bussarna bara med halvtimmestrafik. För att underlätta för oss elever att komma i tid på morgonen behövs det fler bussar i morgontrafiken, det skriver elever på Skyttbrinks gymnasium.

  • Publicerad 12:58, 2 okt 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

När bussarna går så sällan finns det en risk att elever blir försenade eller kommer till skolan för tidigt

Vi som går på Speedshop på Skyttbrinks gymnasium tycker och vill att bussarna till skolan ska gå oftare. För det första är det viktigt för oss att hinna i tid till första lektionen på morgonen, för att en av våra viktigaste regler är att komma i tid.

Vi Skyttbrinkselever tycker att buss 713 mellan Tumba och Tullinge borde avgå oftare, särskilt mellan kl. 7 och 11. Det är den enda bussen vi kan ta för att komma till skolan och nu går den varje halvtimme. Vi vill att den ska gå var femtonde minut. 

Större risk att bli försenade

När bussarna går så sällan finns det en risk att elever blir försenade eller kommer till skolan för tidigt. Om vi missar en buss kommer vi för sent vilket leder till att vi får hög frånvaro. Det kan i sin tur leda till att vi blir av med CSN. 

För det andra, det syns i betygen. Det kan göra att det blir svårare för oss att få jobb. 

Tillbaka till plugget med hotrods på schemat: "Det är inte värt att ge upp"

Ska inte behöva stressa

Dessutom är det bra att lära sig att komma i tid för framtida jobb och möten. Ungdomar ska inte ha någon stress till skolan, så att alla hinner klä på sig, borsta tänderna, duscha och dricka kaffe på morgonen utan att bli stressade.

För det tredje, om det går fler bussar skapar man arbetstillfällen för busschaufförer. Dessutom skulle det bli mer plats i bussen om de går oftare. Det vore bra för oss ungdomar om bussarna gick oftare. Vårt förslag är att bussen till Skyttbrinks gymnasium ska gå var tionde minut! 

Vårt förslag är det ska gå fler bussar så att vi kan komma i tid till skolan. SL behöver ha större uppsikt över de bussar som går till skolor! 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.