Lång väntan. Nya Tumba C skulle ha stått klart 2016.

INSÄNDARE. När blir Tumba C färdigt?

2013 presenterades återigen planer för ett nytt större centrum i Tumba. En ny våning med shopping, 300 bostäder och ett nytt resecentrum skulle stå klart 2016. Nu går vi in i 2018 och fortfarande har inget hänt, skriver en läsare.

  • Publicerad 18:14, 10 jan 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

1995 byggdes Tumba om till det inomhuscentrum, som vi fortfarande har. Det planerades egentligen för ett betydligt större centrum då, men den ekonomiska krisen de första åren på 1990-talet gjorde att det byggdes ett mindre centrum. Man vågade inte satsa.

2013 presenterades återigen planer för ett nytt större centrum i Tumba. En ny våning med shopping, 300 bostäder, ett nytt resecentrum och en ny bussterminal skulle stå klart 2016. Biblioteket skulle få nya lokaler, liksom vårdcentralen.

Utbyggnaden av nya Tumba C osäker: "Det är jättesvårt att sia om en start"

Det enda som hänt hittills är att interiören i centrum har fräschats upp i ett mycket långsamt tempo. Food courten är ännu inte riktigt klar. Ytan mellan thai- och sushirestaurangen gapar fortfarande tom.

Kommunens tålamod snart slut: "Ta in fler aktörer i planerna för Tumba C"

Aktörernas olika stilar ger ett splittrat intryck. Det hade varit trevligare med en gemensam enhetlig court där mat- och cafegäster blandats och spridits över hela ytan under hela dagen. Utanför lunchtid är det väldigt tomt vid restaurangerna.

Nu går vi in i 2018 och fortfarande har inget hänt med bussterminalen och området intill den, samt med utbyggnaden av centrum. Hur ser tidsplanen för om- och utbyggnaden av Tumba centrum ut och vad ska man bygga? Hur länge ska det vara en grusyta omgärdat av ett blått plank och en mörk, sunkig bussterminal i anslutning till centrum?