Foto: Arkivbild

INSÄNDARE. Rektor: En engagerad lärare kan förändra ditt liv

Alla som har gått i skolan minns en bra lärare. Att jobba i skolan idag kräver hårt slit och stort engagemang och det är brist på utbildade lärare. Vi, rektorer, föräldrar och elever måste varsamma om dem, skriver Jan Jönsson, rektor på Karsby International School.

  • Publicerad 12:03, 10 okt 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Alla som har gått i skolan minns en bra lärare. Jag minns min lärare Gerd i lågstadiet på Sätraskolan, som lärde mig att läsa och som var som en farmor för oss elever. Jag minns min lärare Håkan i mellanstadiet som kunde berätta intressanta historier om Sverige förr i tiden. Jag minns min lärare i biologi på högstadiet, Sigismund, oerhört sträng, oerhört kunnig, fantastiskt rolig.

Förra veckan var det Internationella Lärardagen, då sa vi tack till alla engagerade lärare, fritidspersonal, kuratorer, elevstödjare, kökspersonal och alla andra som ger våra elever en skolgång att minnas med stolthet och värme!

I Sverige idag är det stor brist på utbildade lärare. Det är svårt att få lärare att söka tjänster när det finns så många lediga jobb på flera skolor i Stockholm att söka bland. Samtidigt är lärare ett framtidsyrke för den som gillar barn och unga människor, gillar att lära ut och fostra och gillar att påverka vårt samhälle till det bättre.

Att jobba i skolan idag kräver mer engagemang och ibland hårt slit än tidigare. Det är många elever som behöver mycket stöd och skolan har många uppdrag som samhället beslutat att skolan ska sköta. Att vara lärare, fritidspersonal eller kurator kräver därför passion! I Norsborg behöver vi alla, elever och föräldrar, vara extra varsamma om all vår personal som vill jobbar här.

Den 5 oktober firade vi Internationella Lärardagen. En dag för att uppmärksamma alla viktiga insatser som lärare gör världen över.

Respektera alltid din lärare, respektera alltid skolans personal, för en engagerad lärare eller fritidsledare kan förändra ditt liv och bidra till att du och dina barn får en bra framtid!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.