KRÖNIKA: Den som mobbar förstör så mycket

  • Publicerad 08:39, 9 jun 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Hej, jag heter Pamela och är 14 år.

Jag har alltid undrat en sak och det är VARFÖR ska man bli mobbad, retad, utskrattad för att man är lång, kort, smal, tjock, kurvig eller inte sminkar sej.

Jag har alltid stört mej på såna som mobbar folk bara för att dem inte är ”orten” som det heter, eller inte dricker energidryck eller kanske för att man inte röker när man bara är 14 år. Ni kanske tänker nu bara 14 år? 14 år kan vara ganska mycket i vissa sammanhang men det är inte tillräckligt mycket för att dricka alkohol, röka, eller något liknande.

Folk som mobbar mår inte själva bra oftast, och det som jag blir mest irriterad på är att mobbaren eller mobbarna oftast letar fel på folk för att mobba någon. Jag har själv blivit retad av ett gäng, jag kan inte gå till vissa ställen i Skogås utan att vara rädd att ett gäng ska vara där. Det ska inte vara så att man inte kan gå till vissa ställen bara för att man är rädd för att bli retad eller utsatt. Det är inte rätt att man ska bli mobbad eller retad.

Det är störande att det inte behöver vara så mycket de säger till en. Bara man får höra det tre gånger så blir man ledsen och man förlorar oftast sin självkänsla när man blivit utsatt. Man kanske kollar på sig själv och funderar vad man ska ha för klädstil eller om man ska gå ner i vikt.

De som mobbar någon förstör så sjukt mycket i den utsattes liv! VARFÖR?! Jag fattar verkligen inte varför man tar sig tid för att förstöra någon annans liv. Det är sånt som sitter kvar resten av livet.

Mitt tips till dig som är mobbad eller retad är att prata med någon som du verkligen litar på. Du kan prata med en lärare, kurator eller dina föräldrar så kan de hjälpa till och om du tycker att det blir jobbigt så ta med en nära vän som är med dig som stöd under tiden du pratar.

GLÖM INTE att du är fin som du är och ändra aldrig på dig för att någon annan har hittat på att du inte är fin!

Pamela Lind, Östra grundskolan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.