Foto: Johannes Liljeson

Krönika. Gymmet fick mig att handla i Vårby gård

Träningen har varit den främsta anledningen till att jag tagit mig till Vårby gård centrum så mycket på sistone och det har lett till många köp på ICA, apoteket och kolgrillen. Vad finns det för mig att göra i centrum nu när gymmet stängt?

  • Publicerad 18:23, 26 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Nu förväntar jag mig handling!

Då var det dags för mig att ännu en gång uttrycka mina åsikter och denna gång bidra till något revolutionerande. Skämt åsido, men de senaste veckorna har man fått läsa en del om Vårby gård centrum. Det började med nyheterna om att gymkedjan Fitness24Seven tänkte stänga sitt välbesökta gym här. Försök tänka er besvikelsen som uppstod när jag såg lappar med denna information hänga på gymmets väggar och irritationen när jag har tvingats ta mig till andra gym.

Gymmet i Vårby gård lägger ner

Vi backar bak några år. Jag, som fortfarande går på mellanstadiet, ser att ett gym samt ett antal småbutiker nyligen har öppnat i centrum. Härligt, tänkte jag då. De tidigare tomma ytorna har äntligen fyllts av företag som bedriver diverse verksamheter. Det kommer att få igång centrumet!

Några år senare har jag börjat på gymnasiet och skaffat ett gymkort på Stockholms kommunala gym. Där tränar jag i två år, men på grund av de korta öppettiderna och avståndet hemifrån, byter jag till Fitness24Seven efter att jag fyllt 18 år.

Jag börjar träna till och från. Det var nu i höstas som jag faktiskt tog tag i träningen och började utnyttja mitt gymkort på Fitness24Seven i Vårby. Ibland kunde jag ta bilen dit när jag var för lat för att promenera de sju minutrarna. Ofta kunde jag köra mitt träningspass efter jobbet. Men det var på något sätt betryggande att ha ett gym tillgängligt dygnet runt, bara några hundra meter hemifrån. 

Så ända sedan gymmet stängde, har jag fått leta upp andra närliggande gym. Vårbergs gym ligger inte tillräckligt nära om jag ska promenera dit och parkeringen kostar. Skärholmens gym, som jag även tidigare tränat på och som ligger intill en stor, fri parkering, saknar täckning och har alltid varit fullproppat de gånger jag besökt det. Nu senast testade jag Fruängens gym och det var jag väldigt nöjd med. Problemet är att det kommer att bli svåråtkomligt, de dagar jag inte har tillgång till bil.

Träningen har varit den främsta anledningen till att jag tagit mig till Vårby gård centrum så mycket på sistone och det har lett till många köp på ICA, apoteket och kolgrillen. Hur kommer det att bli nu i fortsättningen? Vad finns det för mig att göra i centrum nu? Det var ju främst träningen som lockade dit mig.

Missnöjet till trots, känner jag ändå lite hopp. Det har jag nyheten om att riva ner och bygga ett helt nytt och fräscht centrum i Vårby gård, att tacka för. Nu förväntar jag mig handling!

Förslaget: Riv Vårby gård centrum

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.