KRÖNIKA: Säg högt för dig själv: ”Jag är inte rädd för terrorn”

  • Publicerad 10:49, 14 jun 2016

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

En människa kan ändra världen, kan skaka världen i åratal. Det finns två sätt att synas över hela världen, du kan hjälpa den med dina ord och händelser, eller så kan du lägga ett tjockt lager av terror där fred förut fanns.

Jag kommer att fokusera på den negativa delen i dag. Varför? För att jag inte tänker ignorera terrorn som vi djupt in, är rädda ska komma till din hjärna. Dessa organisationer av ren terror vill komma in i din hjärna och göra dig rädd för dem och vet du vad? De lyckas, de lyckas varje dag.

Jag sa förut att det finns två sätt att skaka världen, ge visdom, eller ge rädsla. Att ge rädsla är så mycket enklare och lämnar ett större ärr, men detta ärr är ett märke av skam och omänsklighet. En människa kan bomba sig själv med sin brorsa i en flygplats och bli ett minne som skräp i mänsklig form.

Jag vill inte skrämma er men det finns en stor risk att det kan inträffa en terrorattack i Stockholm. De vill att vi ska frukta dem, de vill att du ska tro att nästa självmordsbombning kan vara på tunnelbanestationen där DU går varje dag.

Om vi är rädda för dem så sprids terrorn, men om vi inte är rädda så fattar vi som samhälle inte hur viktigt just detta är. Att känna sig otrygg är en hemsk känsla, men den finns så att vi inte gör samma misstag igen.

Det är sant, en människa kan rädda ett land från slaveri, men alla hjältar har tagit hjälp från människor som tror på hjältens beslut. En människa kan göra fantastiska saker, men tillsammans kan vi göra fantastiskt till legendariskt. Samma terror som vi fruktar kan bekämpas med mod och styrka från resten av världen som jobbar tillsammans.

Att bli rädd för 25 000 människor när vi är SJU OCH EN HALV JÄVLA MILJARD är inget mer än idioti. Vi kan bli offer för terrorn eller kämpa emot med viljestyrka. När du läser den här texten säg högt eller säg till dig själv: ”Jag är inte rädd för terrorn.”

Terrorgruppen som alla pratar om just nu är ju IS, så kallade ortodoxa “muslimer” som dödar andra av sin egen art, homo sapiens som inte ber till Allah. Jag accepterar inte att IS kallar sig själva muslimer, muslimer hjälper varandra som guds barn. IS är den exakta motsatsen. Att ha en religion är helt okej för mej och vem som helst kan ha en åsikt om din trosbekännelse, men när du dödar för att någon har en annan åsikt så blir du anledningen till att tusentals människor inte kan sova på nätterna och det är därför jag kallar er för mänskligt skräp.

Ingemar Sandén är 13 år och går i 6B på Edboskolan.