Nytt styre. I den nya majoriteten kommer Liberalerna Botkyrka att få ansvar för bland annat företagspolitiken.

L: "Företagsklimatet blir bättre med oss vid makten"

Botkyrka kommun har tappat 25 platser i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Detta är något som bekymrar oss liberaler. Och när vi nu ingår i majoriteten kommer det att bli ändring, skriver Lars Johansson, gruppledare för Liberalerna.

  • Publicerad 11:56, 5 okt 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Alltså fler företag leder till fler jobb och därmed till att fler kan betala skatt som går till att säkra välfärden.

Men det finns mycket som pekar på att kommunens företagsklimat kommer att förbättras under de kommande åren.

Botkyrka tappar i näringslivsranking

Liberalerna kommer nämligen att ingå i den styrande majoritet under den mandatperiod som ligger framför oss och vi är en garant för ett bättre företagarklimat. För oss liberaler är företag och företagaren grundförutsättningen för det som kallas de välståndsbildande krafterna. Alltså fler företag leder till fler jobb och därmed till att fler kan betala skatt som går till att säkra välfärden.

I den nya majoriteten kommer Liberalerna Botkyrka att få ansvar för bland annat företagspolitiken. Vi ser framemot att tillsammans med Botkyrkas företag och företagare utveckla kommunen till en bra företagskommun. En kommun som välkomnar alla företag och där företagaren ges möjlighet att växa samt blir bemött av kommunen på ett bra och professionellt sätt!