L: Trygghet viktigare än byråkrati

L i Skärholmen: Så här vill vi satsa på våra områden.

  • Publicerad 12:30, 18 jan 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Frihet från brott och trygghet där man bor är viktiga frihetsfrågor för Liberalerna. De rödgröna partierna är nöjda om bara 52% av skärholmsborna känner sig trygga 2018, men på Östermalm tycker de att 85% av invånarna ska vara trygga. Helt oacceptabelt!

Vi Liberaler vill anställa kommunala trygghetsvakter för att få bort knarkhandeln i våra centrum. Vi vill återinföra att polis och socialtjänst tillsammans inom 48 timmar träffar barn och föräldrar om en ung person anmälts för brott. I skolor med särskilda ordnings- och trygghetsproblem vill vi sätta in sociala team. Hedersvåldet bekämpas med en särskild satsning.

Vi anser att skattepengarna ska gå till det viktigaste - trygghet, förskola, äldreomsorg och gatuskötsel. Men i de rödgrönas budget för 2018 läggs den största satsningen på ”nämnd och administration” (+10%), samtidigt som pengarna till personer med funktionsnedsättning inte ens täcker personalens löneökningar (+0,1%). Städning av gatorna får mindre pengar (-0,7 mkr), trots att nedskräpning bidrar till otrygghet. 

Vi Liberaler satsar på höjd förskolepeng, för att med bättre löner kunna anställa fler förskollärare. De små barngrupperna i förskolan ska behållas. Vi vill att personer över 85 år som önskar det ska få plats på servicehus eller vård- och omsorgsboende, utan biståndsbedömning. LSS är livsviktigt för personer med funktionsnedsättning, vi säger nej till de rödgröna partiernas och regeringens nedskärningar. Skärholmen ska vara klotterfritt och skräp och annan skadegörelse som rapporteras ska tas bort inom 24 timmar. Det behövs fler bostäder i Skärholmen, men inte bara hyreshöghus, utan också radhus. 

Har Skärholmen blivit tryggare sedan valet 2014? Hushållen betalar flera tusenlappar mer i skatt jämfört med då. Vi Liberaler är kritiska till att pengarna gått till fel saker, som cykelkurser och byråkrati. Den 9 september är det val i Sverige igen. Vi Liberaler vill efter valet lägga skattepengarna på det som är viktigast, framför allt ökad trygghet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.