Lars Johanssson, gruppledare för L i Botkyrka. Foto: Botkyrka kommun

L: Vi lurades inte om S-samarbetet

Signaturen "Väljare och skattebetalare Tumba” känner sig lurade över att tre allianspartier gjort upp med Socialdemokraterna. Nu svarar L på kritiken.

  • Publicerad 11:49, 19 okt 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jodå, Liberalerna talade visst om före valet hur vi ville se styret av Botkyrka.

Signaturen "Väljare och skattebetalare Tumba” känner sig lurade över att tre allianspartier gjort en blocköverskridande uppgörelse med Socialdemokraterna och Miljöpartiet om att styra Botkyrka i majoritet. Skribenten säger sig också inte ha hört något om detta innan valet.

Från Liberalerna har vår linje varit glasklar. Vi jobbade för en alliansmajoritet och lyckades det inte så var vi öppna för andra lösningar så länge SD och V inte ingick. Det var vi tydliga med innan valet och har bland annat stått att läsa i denna tidning vid minst ett tillfälle.

Vi fick ingen alliansmajoritet i Botkyrka. Alliansen fick 23 mandat av 75 och är långt ifrån egen majoritet. Därför genomförde vi det andra alternativet och ingår nu i en blocköverskridande majoritet utan att SD eller V får något inflytande. Ett majoritetsstyre som skapar stabilitet för alla som bor i Botkyrka.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.