Nästa tisdag har kommunen ett öppet möte i Fittjaskolans matsal. Foto: Sara Ringström

Östlin (S): "Kom, hjälp oss göra Fittja tryggt"

Nu ska vi tillsammans ta krafttag för att störa ut kriminaliteten och låta alla andra Botkyrkabor ta plats. Det skriver Ebba Östlin (S) som bjuder in till ett stormöte om tryggheten i Fittja nästa vecka.

  • Publicerad 13:59, 30 nov 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Utvecklingen av Botkyrka går framåt, ändå så känner många Botkyrkabor otrygghet, och det är en liten grupp kriminella som förstör för så många. Men då behöver jag din hjälp, därför bjuder jag in er till Storsamling i Fittja, för alla aktörer och medborgare som vill sin stadsdel väl, i Fittjaskolans nästa tisdag.

Kvinnor – Fittjas vapen mot stöket i portarna

Utvecklingen i Botkyrka är i full gång. I flera stadsdelar kan vi se har stadsbilden ändras. Vi ser hur betygen hos barnen går upp och hur fler och fler företag vill etablera sig och växa här. Samtidigt så ser vi en nationell trend i Sverige och Botkyrka att man kan känna sig otrygg i sin egen stadsdel. Vi har också problemet att en liten grupp kriminella förstör för alla oss andra.

Jag kan inte sitta och titta på när detta sker, det är inte acceptabelt!

Fittjabor patrullerar i trapphusen – istället för kameror

Därför har vi i kommunen och polisen skapat ett mycket nära samarbete för att alltid ha en gemensam lägesbild och gemensamt kunna agera. Detta börjar ge effekt, där polisen snabbt kan vara på plats och vi i kommunen kan vara med och se till att alla ni som gör gott får ta plats och utrymme.

Nu blir det olagligt med häng i porten

För vi ska aldrig glömma allt bra som görs, allt bra som bara måste få ta mer plats. För det är vi tillsammans, skola, föreningar, företag, polis, politiker, grannar, socialtjänst, Botkyrkabor; vi som ska göra skillnad. 

Knarkhandel, missbruk och hot vardag i trapphusen – så ska de bli trygga igen

Nu går vi in i nästa steg och vill berätta hur vi i samarbetet kommer jobba för att stärka utvecklingen i våra stadsdelar. Därför börjar vi med en storsamling i Fittja. Alla som är aktiva i området och alla boende i området och i närheten är välkomna att lyssna på hur vi kommer jobba framöver, men också hur du kan vara med och stärka utvecklingen framåt. 

För i den utveckling framåt så behövs alla ni, alla ni Botkyrkabor som vill era stadsdelar väl. 

Jag hoppas att vi ses på storsamlingen i Fittjaskolans matsal den 5 dec kl 18.00.

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.