Jag vill ha en förklaring från Stina, skriver Ebba Östlin (S).

Östlin (S): Vad menar du om Sidaflytten, Stina Lundgren?

Nu måste Moderaterna i Botkyrka förklara vad de menar gällande den planerade Sida-flytten till Botkyrka, skriver Ebba Östlin (S).

  • Publicerad 15:57, 20 feb 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Sidas etablering i Botkyrka innebär enormt stora möjligheter med arbetstillfällen, nya bostäder, mer trygghet och en utveckling av våra stadsdelar. Nu säger Stina Lundgren (M) att det inte är respekt mot en myndighet att tvinga dom flytta hit. Nu kräver jag svar från Stina varför hon vill hindra Botkyrkas utveckling!?

Stina menar att man måste visa mer respekt mot en myndighet, än att flytta dem till Botkyrka. Vad menar hon med det? Vad har hon för bild av Botkyrka? Varför står hon inte på Botkyrkabornas sida och vill ha en stor etablering som leder till utveckling av kommunen och skapar fler jobb, mindre segregation och mer trygghet?

Menar hon att Botkyrka inte är värda en större framtidsutveckling?

Moderaterna svänger om Sidas Botkyrkaflytt

Det ska inte kosta Botkyrkaborna något att flytta Sida hit, säger Stina Lundgren (M). Jag förstår inte var hon fått det ifrån. Såklart inte Botkyrkaborna ska betala. Staten betalar alltid sina myndigheters hyror. Det Botkyrka och Botkyrkaborna får är en stor utveckling av en plats, stora möjligheter att skapa bättre stadsdelar.

Att regeringen vill placera 500 jobb i Botkyrka är extremt positivt för vår kommun. Att Stina och moderaterna hellre ser att de arbetsplatserna ska ligga på Östermalm är anmärkningsvärt, men kanske inte så förvånande. Hon kallar denna stora utveckling istället för plakatpolitik.

Jag vill ha en förklaring från Stina. Moderaterna är näst största parti i Botkyrka och ska vara ansvarstagande. Även fast Stina inte sitter i majoritet så har man som näst största parti mycket makt. Att gå ut och säga att etableringen inte ska ske i Botkyrka försvårar vår utveckling. Nu får oppositionen och Moderaterna förklara sig!