S: Huddingeborna förtjänar en bättre bostadspolitik

Socialdemokraterna slår tillbaka mot Moderaterna och Kristdemokraterna i debatten om Huddinge kommuns bostadspolitik: "I år beräknas 269 nya bostäder bli inflyttningsklara i Huddinge, vilket är nästan minst i länet".

  • Publicerad 17:41, 20 feb 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

I en replik i HuddingeDirekt den 18 februari svarar Daniel Dronjak (M) och Karl Henriksson (KD) på vår debattartikel om att Moderaternas, Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas bostadspolitik sviker Huddingeborna. De menar på att det byggs för fullt i Huddinge just nu.

Jag vill skicka med två länkar:

1. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/16-800-nya-bostader-i-stockholms-lan-2019-men-det-byggs-fel

2. https://bostad.stockholm.se/statistik/statistiktjansten/

Den första länken avser statistik som SVT Nyheter tagit fram efter kommunernas egna siffror. I år beräknas 269 nya bostäder bli inflyttningsklara i Huddinge, vilket är nästan minst i länet och långt ifrån vad Länsstyrelsen i Stockholm menar behövs.

Den andra länken går till Bostadsförmedlingens egen statistik, där man kan se att bostadskön till hyresrätter i Huddinge kommun gått från att du måste ha stått 5 år i kö för att få en hyresrätt år 2010 till dagens 11 år i kö.

Huddingeborna förtjänar en bättre bostadspolitik.'

M: Inget konstigt att satsa på borätter

M, KD och SD:s bostadspolitik sviker Huddingeborna