Stängs. Gemenskapen är det bästa med servicehusen, menar gänget på Serendaen när Södra Sidan besökte dem tidigare i sommar. Nu läggs boendet ner. Foto: Sara Ringström

S: Huddinges äldre förtjänar trygghet

  • Publicerad 10:46, 4 jul 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Att känna trygghet på ålderns höst är en rättighet. Som ung och vuxen arbetar man och betalar skatt för att senare kunna få hjälp och stöd när man behöver det. Ingen ska behöva undra: hur ska det gå med mig? Kommer jag att få hjälp? 

Vi socialdemokrater har i regeringsställning tydligt prioriterat äldre. Vi har sänkt skatten för pensionärer, vi har satsat på bemanningen i äldreomsorgen och det är nu gratis att gå till vårdcentralen för dig som är över 85.

Det är dags att vi politiker i Huddinge också höjer ambitionsnivån. För att varenda mor- och farförälder i Huddinge ska ha rätt till en värdig och fin tid på sitt äldreboende.  

Äldreboendena i kommunen ska ge alla äldre invånare som behöver det en individanpassad omsorg som präglas av ett gott bemötande och hög delaktighet, med respekt för den äldres integritet och unika personlighet. Alla äldre ska ha rätt till regelbundna utevistelser, vällagad mat och möjlighet till social gemenskap.

För att uppnå detta behöver vi investera i kommunens äldreomsorg. I vårt budgetförslag för Huddinge 2018 föreslog vi socialdemokrater därför 11 miljoner kronor mer till äldrenämnden än Moderaterna. Eftersom att Moderaterna styr i Huddinge röstades vårt förslag tyvärr ner. Men om vi får väljarnas förtroende i valet nästa år kommer vi att prioritera investeringar i Huddinges välfärd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.