Trygghet. Nu kan föreningar som vill nattvandra söka bidrag hos kommunen. Foto: Lars Dahlgren/Splitz

S och C: En miljon till trygghet i Botkyrka

  • Publicerad 12:57, 9 maj 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Nu gör vi gemensam sak och avsätter pengar för mer trygghet - en trygghetsmiljon så att föreningar och civilsamhälle kan vara med och skapa mer trygghet med.

I utvecklingen av nya Botkyrka är invånare, föreningar och civilsamhälle en av våra största tillgångar och styrkor. Vi vill dra nytta av kloka idéer och initiativ från er medborgare och civilsamhället för att öka tryggheten och mer trivsel.

Samtidigt som framväxten av nya Botkyrka är i full gång, med nya bostäder och utvecklade stadsdelar så behövs det mer än bara hus. Några av grundpelarna i utvecklingen är en bra skola, god omsorg, trygga miljöer, aktiviteter och möten. Tillsammans kan kommun, polis, medborgare och civilsamhälle stärka den positiva utvecklingen.

Trygghet och trivsel skapar vi bäst tillsammans. Vi kan se hur polisens ökade närvaro ger effekt med fler tillslag. Men trygghet och trivsel är mer än polisens arbete, det handlar om allt vi gör tillsammans, alla möten mellan människor men också hur snyggt det är på vår gator och torg. 

Ni föreningar och medborgare kan göra massor för trivseln i Botkyrka. Föreningar som gör kvällsaktiviteter, nattvandrare som går runt på kvällen, utsmyckning av våra utomhusmiljöer och mycket mer skapar detta. Därför satsar vi nu på en trygghetsmiljon som ni föreningar och civilsamhälle kan ansöka medel från,  om ni har idéer på hur ni kan vara med och skapa mer trygghet i kommunen.

Idén kom ursprungligen från centerpartiet, men goda idéer är till för att genomföras! Därför genomför vi nu Trygghetsmiljonen så att medborgare och föreningar kan vara med i skapandet av mer trygghet och trivsel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.