Foto: Socialdemokraterna/Claudio Britos

S: Öppna en fritidsgård i Masmo

Bristen på en naturlig mötesplats kan leda till att unga tvingas hänga utomhus eller i trappuppgångar. Och utan en meningsfull fritid riskerar ungdomar att hamna på glid och i värsta fall rekryteras av kriminella gäng, skriver (S) i Huddinge i ett debattinlägg.

  • Publicerad 15:43, 5 mar 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

På onsdagens sammanträde med kultur- och fritidsnämnden kommer ett Huddingeförslag om att öppna en fritidsgård i Masmo att behandlas. Att öppna en fritidsgård i Masmo var ett vallöfte från oss socialdemokrater och på onsdagens nämnd kommer vi tillsammans med Vänsterpartiet att föreslå att kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att kartlägga vilka lokaler i området som skulle vara lämpliga för en fritidsgård.

Kommunens fritidsgårdar erbjuder både en naturlig mötesplats och en meningsfull fritid för unga. Omvänt vet vi hur många unga har det i de områden där den här möjligheten saknas. Bristen på en naturlig mötesplats kan leda till att unga människor tvingas hänga utomhus eller i trappuppgångar. Och utan en meningsfull fritid riskerar ungdomar att hamna på glid och i värsta fall rekryteras av kriminella gäng. Det är inte bara en förlust för den enskilde utan för hela samhället.

S vallöfte: Öppna fritidsgård i Masmo

På kommunens fritidsgårdar får unga Huddingebor bland annat ta del av läxhjälp, spela musik, idrotta och laga mat. Ungdomsgården i Vårby gård spelar en viktig roll för att fånga upp unga människor som bor i området. Men vi delar förslagsställaren Samantha Svanbergs uppfattning att det finns ett behov av en fritidsgård också i Masmo.

Vi vill därför att kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att kartlägga lokaler i Masmo som skulle vara lämpliga för en fritidsgård och återkomma till nämnden med förslag. Att investera i en meningsfull fritid för våra barn och unga är att investera i vår gemensamma framtid.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.