Regeringen satsar 19,7 miljoner på Huddinges skolbarn, skriver Helene Hellmark Knutsson och Sara Heelge Vikmång. Foto: Karin Nilsson

S: Vi satsar mer på Huddinges skolor

  • Publicerad 13:47, 2 okt 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Vi socialdemokrater väljer investeringar i samhällsbygget före ofinansierade skattesänkningar. Med regeringens budget investerar vi över 40 miljarder kronor i samhällsbygget – i vård, skola, omsorg och klimat. Det är så vi bygger Huddinge och Sverige starkare, med fler i arbete, förbättrade skolresultat och en stärkt välfärd.

Mycket går bra i Huddinge men mycket måste också förbättras. Moderaterna har styrt kommunen i snart tolv år och vi kan se resultaten. Bostadsbristen hindrar människor från att flytta till kommunen och våra unga får svårigheter i att ta steget in i vuxenlivet genom att kunna skaffa eget boende. Det är fortfarande för stora skillnader mellan skolorna och mellan våra barns förutsättningar. Våra äldre undrar om de kan lita på den kommunala omsorgen. Vi socialdemokrater tar detta på allvar. 

Vi socialdemokrater har från regering till kommun högre ambitioner för skolan och går därför vidare med Skolkommissionens förslag för stärkt likvärdighet och kunskapsutveckling. Tillsammans med andra tillskott på skolan och unga samt barns hälsa satsar regeringen 19,7 miljoner kronor på Huddinge. Därutöver gör regeringen ett tillskott till Sveriges kommuner som motsvarar 43 miljoner kronor för en kommun av Huddinges storlek.

När svensk ekonomi går bra ska det också märkas i vardagen. Den socialdemokratiskt ledda regeringen kommer att ta bort den orättvisa pensionärsskatten fullt ut år 2020. Det innebär att 10 200 pensionärer i Huddinge får sänkt skatt redan den 1 januari 2018 samtidigt som 17 100 barnfamiljer får höjt barnbidrag och studiehjälp med 200 kronor i månaden. 

När vår region växer måste vi investera mer i välfärden och vårt gemensamma samhällsbygge – det går före skattesänkningar. Vi socialdemokrater är redo att höja ambitionerna i Huddinge och på så sätt bidra till en fortsatt attraktiv Stockholmsregion för alla.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.