Skräpigt. Det är glassplitter och fimpar på marken runt Norsborg centrum. Foto: arkivfoto: Claudio Britos

"Samma skräp ligger kvar i veckor"

Först vill jag ge en eloge till Annika Carlsson Kanyama som tyckte till om den misskötta städningen av gator och grönområden i Hallunda/Norsborg i BotkyrkaDirekt.

  • Publicerad 09:59, 12 apr 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Det är lätt att hålla sig för skratt när man läser att NCC får 97 000 kronor i månaden för att ombesörja renhållningen i Hallunda och Norsborg. I månaden! För vad? 

Vi som dagligen promenerar på våra annars så fina promenadvägar, möts ständigt av åsynen av samma gamla skräp. Vecka efter vecka, månad efter månad! Högar av skräp, som växer för varje dag och samma plast, som förflyttar sig med blåsten in i buskage och upp i träden!

På ett ställe på vägen mellan Hallunda C och Norsborg C, ligger tillsammans med annat skräp, ännu två av Moderadernas valskyltar på en gräsmatta! D v s sedan hösten -18!

Otaliga bevis på den ökande nedskräpningen i vår annars fantastiska natur, har under de senaste årens lopp hamnat i min mobilkamera. När får vi se resultatet av vad NCC får betalt för? Hur ofta och när utförs stickproven? Önskvärt vore att det vår lokaltidning meddelas vilka dagar som NCC:s städpatrull rycker ut!

Vårt kära före detta natursköna Botkyrka, som av många av oss äldre boende numera kallar Skrotkyrka, vad hände med dig? Det är hög tid nu att vi får återuppleva skräpfria parker, vägar och grönområden.

Ett tips: Byt ut kommunens slogan ”Långt ifrån lagom”, som kom till för sjutton år sedan! Det vore äntligen dags för en mer positiv devis! De flesta av oss har väl någon gång hört det gamla ordspråket ”Lagom är bäst”. D v s Bäst är när det inte är för mycket eller för lite”. Att då ha en devis som säger att vi är långt ifrån BÄST känns ju aningen märkligt.