SJÖGREN. En trasig dörr är inte bara en trasig dörr

  • Publicerad 13:14, 23 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Hur många kommuntjänstemän och underentreprenörer behövs det för att byta en dörr? Svårt att säga, men det tog i alla fall över en månad att få den trasiga dörren till Fittjahallen återställd. Det är för lång tid, tycker frustrerade föreningar som gjort sitt bästa för att hålla fotbollsträningar för sina barn i en hall där obehöriga tar sig in och skräpar ner, röker på och stör.

Knark och stök flyttade in i hallen efter kommunens dörrmiss

Det har gått så långt att skolan stoppade sin verksamhet i hallen och har idrott i klassrummen eller utomhus istället.

Polisen har sedan länge fokus att störa ut knarkhandeln i Fittja och göra området tryggare. Föreningarna jobbar ideellt med att ge barn en rolig fritid, se till att de är trygga och hålls borta från knarket i centrum.

Alla kommunens förvaltningar måste vara med på det här och göra sin, om än lilla del, i ett tryggt Fittja. En trasig dörr kan snabbt bli ett större problem än man tror.

Sinan Baysal, ledare för Fittja IF, har ett förslag till kommunen.

”Istället för att ha flera olika entreprenörer som utför jobben - varför inte anställa ungdomar härifrån området som får lära sig ett jobb, tjäna pengar och ta hand om sitt område?”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.