INTE BRA? Enligt Miljöpartiet är bilen och vägar av ondo och dessa ska bekämpas, skriver Daniel Dronjak (M).

Svar till MP: Sluta bekämpa bilisterna

Södra Stockholms utveckling står på spel och vi har decennier av trafikkaos framför oss om Tvärförbindelsen försenas, skriver Daniel Dronjak (M) i ett svar till Miljöpartiet.

  • Publicerad 15:27, 15 nov 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Företagare, politiker, organisationer och hundratusentals människor på Södertörn är på goda grunder oroliga för Huddinges och Södra Stockholms utveckling. Detta efter beskedet att Tvärförbindelse Södertörn, som knyter ihop väg 73 med E4E20, inte ges full finansiering i Trafikverkets nationella plan.

Södra Stockholms utveckling står på spel och vi har decennier av trafikkaos framför oss om vägen försenas. Alla utom Miljöpartiet i Huddinge har förstått detta. De ser inte bilköerna längs Storängsleden, Huddingevägen, Häradsvägen och Glömstavägen. De hör inte stressade småbarnsföräldrar som fastnar i köerna, som oroar sig för att hinna i tid till jobbet och som skyndar för att hinna lämna barnen i förskolan.

Miljöpartiet förstår inte ambulanspersonalens frustration över att de i akuta fall, där människoliv står på spel, riskerar att fastna på Glömstavägen. De stänger öronen petar gärna in några käppar till i hjulet på Huddinges utveckling och de lyssnar inte till alla de unga och vuxna vars enda önskan är att få en egen bostad eller ett arbete i Södra Stockholm.

Miljöpartiet har bestämt sig för att de inte gillar bilar. Huddingebor som behöver bilen för att få livspusslet att gå ihop får skylla sig själva. Det spelar ingen roll om bilarna i framtiden minskar sina utsläpp till nära noll. Det spelar ingen roll att den nya vägen till stora delar kommer att gå i tunnel. Enligt Miljöpartiet är bilen och vägar av ondo och dessa ska bekämpas. Inget pris är för högt i denna kamp.

Vi som tror på Huddinge och utveckling, som vill göra det lättare att välja miljösmarta lösningar, men som också inser att bilen är en förutsättning för mångas livspussel, får bita ihop och inse att det finns krafter som alltid är emot.

Vi fortsätter att kämpa för att ge Huddinges ungdomar chansen att få bostad och jobb där de är uppväxta. Ansvar är inget för alla, men alla har möjlighet att välja ett parti som tar ansvar. Alternativet är att välja ett parti som har lock för öronen. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.