Sprider kärlek. I dessa mörka tider är katter precis vad vi människor behöver, skriver Carola. Foto: Henrik Lindstedt

Var tacksam för katten Felix kärlek och förtroende

  • Publicerad 09:40, 16 feb 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

En stor eloge till Pagelle som fortsätter välkomna katten Felix till sitt skyltfönster. I dessa mörka tider är det precis vad vi människor behöver en individ som sprider glädje till många.

Katten är i dagens samhälle en väldigt utsatt individ och hatad av många, trots detta finns det katter som Felix och Knäcken som väljer att lita på det goda hos oss människor. Både Felix och Knäcken har/hade hem där de är älskade men väljer ändå att dela med sig av sin kärlek till oss andra. Stort.

Knäcken var en katt, död 2013, som i 10 år uppehöll sig på och vid Stora Torget i Visby. Favoritplatsen var ovanpå elskåpet vid mataffären, men också egna stolar vid restaurangerna vid torget. Vi en del tillfällen hamnade han på Gotlands Katthem för folk trodde han var hemlös, men icke, han hade ett kärleksfullt hem. Efter sin död i Stockholm 2013 startades en insamling i hans namn till en staty. Sanny Laurin fick uppdraget att göra en liten skulptur och nu ligger KNÄCKEN för evigt på Stora Torget i Visby. Man kan läsa om Knäcken på nätet.

Välkomna alltid ett djur som väljer dig, då har du anledning att vara lycklig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.