DRAR IGÅNG. Nästa säsong har Hammarby ett eget damlag i ishockey. Foto: Privat

Hon startar ett nytt Hammarbylag i höst

Tack vare hockeyspelaren Linn Asplund kommer Hammarby för första gången att ha ett damlag i hockey nästa säsong. Intresset för att få spela i det nya Bajenlaget är stort.

  • Publicerad 17:58, 8 jun 2016

Fantastisk att få dra på sig en Bajentröja innan match

Linn Asplund har tidigare spelat hockey på elitnivå i Haninge. Nu är hon med och startar upp ett nytt Hammarbylag i damhockey.

– Det känns fantastisk att få dra på sig en Bajentröja innan match, säger Linn Asplund.

Förutom att Linn är Hammarbyare är en anledning till att hon startar ett Hammarbylag att hon tröttnade på att pendla ut till Haninge för att träna och spela matcher.

Och responsen från Hammarby var bra från första början.

– Intresset från Bajen var stort direkt. Det ligger i tiden att ha ett damhockeylag och nu vill vi dra ihop ett bra Hammarbygäng som konkurrerar i toppen av tabellen, säger Linn.

Provträning nästa helg

Redan nu har 30-40 spelare hört av sig och visat intresse för att vara med. Truppen ska landa på ungefär 20 personer och nästa helg genomförs en provträning, eller ”tryout” som det heter i hockeysammanhang.

– Eftersom vi är ett helt nytt lag måste tränaren få en chans att se vilka spelare som finns att välja mellan, säger Linn Asplund.

Hammarby damhockey kommer att tillhöra division 1 östra och laget tränar på Zinken. Förhoppningen är att även matcher ska spelas där.

– Det här ska bli väldigt roligt. Jag vill inte vara för kaxig, men vi kommer att vara ett topplag och målet är självklart att vi vinner serien och kvalificerar oss till Riksserien, säger Linn Asplund.

Fakta: Tryout nästa helg

Provträning är i Rimbo (Arkadien) på lördag 18 juni (samling 07.30)

För mer info, mejla Linn Asplund

Sugen på att vara lagledare? Hammarby hockey söker dedikerad hockeyintresserad Hammarbyare. För intresse, mejla Linn Asplund.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.