Matbloggare. Anna Demirian kan prisas. Foto: Privat

Annas armeniska touch kan ge matbloggspris

Bålstabon Anna Demirian står bakom matbloggen Kitchen of Anna, som nu är en av finalisterna till Matbloggspriset i kategorin folkets val.

  • Publicerad 10:31, 14 okt 2016

Hur känns det?

– Jag känner stor tacksamhet. Och stolthet.

Hur länge har du matbloggat?

– Man kan väl säga att allt började med ett misslyckat försök i programmet Sveriges Mästerkock. Jag kom hem och tänkte ”det här ska inte knäcka mig.” Jag ville fortsätta att dela med mig av min passion för mat. Och i november fyller bloggen fyra år.

Vad är det som utmärker din blogg från andra?

– Jag tror att min mat med en armenisk touch är det som väcker intresse, och att jag vågar experimentera mycket. Sedan tycker jag att det är jätteviktigt med bilder – därför är min mat färgrik och mina kompositioner är väl uttänkta. Jag orkar själv sällan läsa ett recept utan bilder – det är ju dem som lockar en.

När blev du intresserad av mat?

– Från barnsben. Jag växte upp i en riktig matkultur. Som riktigt liten minns jag hur jag stod i köket med min farmor och lagade mat och konserverade aprikoser.

Hur mycket tid lägger du på bloggen?

– Matbloggandet är som en livsstil för mig. Fast jag har ett vanligt jobb så dyker ständigt bilder upp i mitt huvud på maträtter och olika kombinationer jag vill testa. Därför har jag alltid ett anteckningsblock med mig. Det tar upp all min tid, men jag älskar det.

Vad gör du om du vinner?

– Jag tror inte att jag vinner, men jag hoppas på en bra placering. Drömmen på sikt är att få göra en kokbok.

Anna Demirian

Ålder: 39 år.

Bor: Bålsta.

För att rösta på Annas blogg går man in på Matbloggspriset på Facebook och trycker like eller gilla under Kitchen of Anna. Röster tas emot fram til den 19 oktober.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Duon vågade jaga sin krogdröm

En restaurang född i kaos. Ändå lyckades Eva Åslund och Lisen Söderberg göra succé med Sjöö-Utsikten. – Det var en ren olyckshändelse, skrattar Lisen.måndag 22/10 1:15

Senaste numret

Bålstabladet