Pendelonanist filmad av sexofredad kvinna

En 19-årig man boende i Bålsta döms till böter för att ha onanerat ombord på pendeltåget.

  • Publicerad 12:15, 23 mar 2020

Kvinnan tittade på mannen och såg att han smekte sitt kön under kläderna medan han tittade på sin telefon.

Den 19-årige Bålstabon döms till böter på sammanlagt 2 500 kronor för sexuellt ofredande.

Det var den 22 augusti i fjol som en kvinna satt på pendeltåget och lyssnade på en ljudbok. Hon märkte att en ung man gick på vid Odenplan. Kvinnen tittade på mannen och såg att han smekte sitt kön under kläderna medan han tittade på sin telefon. Ibland tittade han på henne medan han gjorde så.

Hon tyckte det var obehagligt och kontaktade därför SL i ett chattprogram. SL meddelade att man inte kunde skicka någon vakt. Kvinnan bestämdes sig därför för att filma mannen i stället. Hon låtsades titta ut genom fönstret medan hon filmade så att mannen inte skulle se vad hon gjorde.

Steg av i Bålsta

Mannen fortsatte att smeka sig själv på samma sätt under hela resan, under
uppåt 30 minuter, bland annat i Sundbyberg. När män gick på slutade han och när kvinnor var i närheten fortsatte han. Kvinnan steg av i Bålsta samtidigt som mannen och såg att han flera gånger tittade på henne på stationen.

Mannen har i förhör berättat att han var på väg hem från skolan och tittade på porr på mobilen. Mannen menar att det stämmer att han började ta på sig själv men att han inte trodde att någon såg det. Han påstår att han tittade sig omkring eftersom han var
orolig för att någon såg honom.

Syftet ska enligt mannen inte ha varit att rikta sig mot kvinnan. Mannen nekade därför till brott.

Tingsrätten gör bedömningen att kvinnans film visar att mannen har tittat direkt mot kvinnan och att han därmed åtminstone delvis riktat sig mot henne. Mannen har därför kränkt kvinnans sexuella integritet.

Kvinnan blev kränkt

Kvinnan hade även begärt ett skadestånd på 5 000 kronor för kränkningen. Tingsrätten anser att kvinnan genom brottet har utsatts för en kränkning men att den kränkningen inte når upp till en sådan nivå. Skadeståndsyrkandet avslås därför.

Påföljden blir alltså böter och mannen ska även betala avgift enligt lag till Brottsofferfonden.

Sexuellt ofredande

Sexuellt ofredande kan bland annat innebära att genom ord eller handlande ofreda någon på ett sätt som är ”ägnat att kränka personens sexuella integritet”.

Källa: Lawline

Fisk och färdiglagat i disken

I över 30 år har Lasse Ribbefjord försett invånarna i Kungsängen med färsk fisk och skaldjur. Sedan december förra året så driver han Br Axelssons Fisk. – Vi har en fisk- och skaldjursdisk och...måndag 21/9 14:09