Uppåt. Bopriserna fortsätter öka på bred front i Stockholm. Men det ser olika ut i olika stadsdelar. Foto: Sacharias Källdén

Bopriserna fortsatt upp i Stockholm

När Svensk Mäklarstatistik summerar oktober månads försäljningssiffror i Stockholm visar det på en fortsatt prisökning i länet för bostadsrätter. Villapriserna backar däremot med -1 procent. Här kan du se hur det ser ut i din stadsdel.

  • Publicerad 06:00, 5 nov 2018

Uppåt för bostadsrätter, nedåt för villor. Så såg prisutvecklingen på bostadsmarknaden i Stockholms län ut under oktober månad, visar nya siffror Svensk Mäklarstatistik som presenteras i dag.

Här är 13 av de största bostadsprojekten i Stockholms län

– Oktober är en av de intensivaste månaderna på bostadsmarknaden med många försäljningar och detta år var inget undantag. Detta år överträffar oktober både maj och september som annars brukar få toppnoteringen, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Trögare för villor

Även sett ur ett tremånadersperspektiv fortsätter den positiva trenden. Bland bostadsrätter har priserna stigit med +3 procent i länet och +2 procent i centrala Stockholm sedan augusti. Årsutvecklingstakten är nu -4 procent.

M-toppen vill bygga nytt i gammal stil

När det gäller villor går det dock trögare. I Stockholm är årsutvecklingen -8 procent samtidigt som priserna har stått i princip stilla de senaste tre månaderna.

Men det råder även skillnader mellan Stockholms stadsdelar, där ytterstaden har haft den kraftigaste prisökningen de senaste tre månaderna.

Så ser det ut – stadsdel för stadsdel

Bromma-Västerled
3 månader: -2,3%
12 månader: -8,5%

Brännkyrka-Skärholmen
3 månader: +4,4%
12 månader: -5,6%

Enskede-Skarpnäck
3 månader: +0,7%
12 månader: -5,3%

Essingen
3 månader: -2,5%
12 månader: -5,3%

Farsta-Vantör
3 månader: +3,7%
12 månader: -9,4%

Hägersten-Liljeholmen
3 månader: +0,5%
12 månader: -5,7%

Hässelby-Vällingby
3 månader: -1,2%
12 månader: -8,9%

Kungsholmen
3 månader: +2,2%
12 månader: -5,6%

Spånga-Kista
3 månader: +3,0%
12 månader: -2,1%

Södermalm
3 månader: +0,7%
12 månader: -6,2%

Vasastan-Norrmalm
3 månader: +0,9%
12 månader: -3,5%

Östermalm
3 månader: +4,0%
12 månader: -2,9%

Källa: Svensk Mäklarstatistik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.