Stiltje. Nya siffror visar att bopriserna står stilla i Stockholm. Foto: Mostphotos

Bopriserna står stilla i Stockholm

Priserna på både bostadsrätter och villor i Stockholm stod stilla den senaste månaden. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som presenteras i dag. Därmed fortsätter dämpningen av det senaste årets prisfall.

  • Publicerad 06:14, 16 maj 2018

Höstens och vinterns prisnedgång fortsätter att plana ut. Svensk Mäklarstatistiks senaste siffror som presenteras i dag visar att priserna stod helt stilla i april.

I centrala Stockholm var förändringen för bostadsrätter obefintlig och i länet som helhet gick priserna ned med en procent.

Sett i ett tremånadersperspektiv har priserna stigit med en procent i centrala Stockholm och varit oförändrade i länet.

Solen sparar pengar åt bostadsrättsförening

Även villamarknaden tycks ha stabiliserats. Även där var priserna oförändrade i länet den senaste månaden. Den har dock sjunkit med -1 procent de senaste tre månaderna.

– Tittar man på rikets prisutveckling den senaste 12-månadersperioden så skedde den största prisnedgången under andra halvåret 2017 för både bostadsrätter och villor. Sedan dess har prisnedgångarna stannat av vid något som kan liknas vid en platå. Men platån ser olika ut för de olika bostadsslagen, villor uppvisar positiva tendenser medan trenden för bostadsrätter är fortsatt svagt negativ, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.