KÖP OCH CHECKA IN. Rummen på Botell Volta är som små hotellrum, men man äger sitt eget rum. Foto: Botell Volta

Nytt ”Botell” i Stockholm – Här kan du bo på nio kvadrat

Till sommaren öppnas dörrarna till ännu ett ”botell” i Stockholm. Minsta lägenheten är på nio kvadratmeter.

  • Publicerad 07:26, 2 jun 2017

Förra veckan drog säljstarten igång för Botell Volta i Bromma. Boenden är, precis som namnet antyder, ett så kallat ”Botell”. Något förenklat förklaras det som ett nytt boendekoncept mitt emellan bostad och hotell.

– Vi behöver lite mer flexibilitet på bostadsmarknaden. Det är roligt med nya typer av boendeformer, säger Nils Lagerlöf, fastighetsmäklare på Bjurfors i Stockholm som ansvarar för försäljningen.

Totalt är det 82 minilägenheter, det minsta på nio kvadratmeter, och hotellrum som nu finns ute till försäljning. Botellet beskrivs som en typ av andelslägenhet. Köparen äger sitt eget hotellrum, men när bostadsägaren själv inte nyttjar lägenheten hyrs den ut.

Här är hotellet där du KÖPER ditt rum

Den här typen av boende börjar på fäste på flera platser runt om i Stockholm. Sedan tidigare finns så kallade Botell vid Telefonplan och i Täby. Även ”Long Stay Hotell” vid Brommaplan är i samma kategori.

Nils Lagerlöf, Fastighetsmäklare Bjurfors, säljer hotellrummen i projektet. Foto: Bjurfors

– Det är ett mellanting mellan hotell och traditionellt boende. Man äger sin egen lägenhet istället för att bo på traditionellt hotell. Det här är väldigt populärt både bland privatpersoner och företag som pendlar till Stockholm. Nu efter säljstarten är jag helt nedringd, säger Nils Lagerlöf.

Mardrömsberättelserna om att hyra i andrahand

Det finns ingen minibar, men i övrigt är det mycket som påminner om ett hotell.

– Det finns en reception, mötesrum och lounge. Rummen städas och de som bor där har möjlighet att köpa frukost, lunch och middag, säger Nils Lagerlöf.

Rockklubben som fenomen har checkat in på hotell

Botell Volta ligger i Voltagården i Ulvsunda. Byggnaden är enligt detaljplan ett hotell, projektet säljstartades förra veckan och planerad inflytt är beräknad till juni.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.