Intresse. Lägenheten på Tulegatan har visats 17000 gånger på Hemnet de senaste fem dagarna. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Ostädade lägenheten i Vasastan en klickraket

Tidningar och bråte – överallt. Annonsen för bostadsrätten i Vasastan är raka motsatsen till superstädat och "ljust och fräscht". Mäklaren: "Bostäderna med mest visningar är de som sticker ut".

  • Publicerad 16:59, 24 jan 2018

Annonsen för lägenheten, som ligger på Tulegatan i Vasastan, har på bara fem dagar lockat till nästan 17 000 klick på bostadssajten Hemnet.

I vanliga fall brukar en annons från Vasastan få 3 000-4 000 visningar på Hemnet inom tio dagar, berättar Fredrik Flodin, fastighetsmäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling.

– I Stockholm är det mycket prestige och mäklare kan lägga tiotusentals kronor på att stajla lägenheten och till exempel köpa in en soffa bara för att visa upp lägenheten. Detta är ju raka motsatsen gånger tio, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Många som varit på visning tror att det är ett dödsbo, att Kronofogden varit där eller att det är någon tragisk historia bakom. Men så är det inte – bilderna i annonsen visar bara hur personen, som samlar på tidningspapper, faktiskt har det i lägenheten.

– Han har stenkoll på allt och ville inte att vi skulle röra runt eller magasinera det eller stajla något. Då sa vi att vi gör en grej av det, och fotar lägenheten exakt som den är, säger Fredrik Flodin.

Han sticker dock inte under stol med vikten av att annonser sticker ut i mängden.

– Numera marknadsförs alla bostäder likadant. Men bostäderna med mest visningar är de som sticker ut i någon form. Detta är en lägenhet som visar på hur viktigt det är att bryta mönstret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Annonsen är inte ett desperat sätt att väcka uppmärksamhet, menar Fredrik Flodin.

– Absolut inte. Men det är ett ovanligt grepp.

Men ni tror inte att kaoset kan avskräcka spekulanter?

– Nej. Vi människor blir så nyfikna att vi vill se det med egna ögon, säger Fredrik Flodin.

Kommer vi få se mer och mer av sådana här annonser?

– Nej det tror jag inte, men jag tror det kan väcka kreativiteten hos andra mäklare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.