SÅLDES DIREKT. Lägenhetsägaren ville inte att någonting skulle röras inför försäljningen. Något som visade vara ett smart drag. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Ostädade lägenheten såldes direkt

Det visade sig vara ett smart knep att låta lägenheten vara ostädad och stökig när den skulle fotas inför fotografering.

  • Publicerad 20:59, 30 jan 2018

Förra veckan berättade vi om en lägenhet i Vasastan som drog blickarna till sig när den lades ut till försäljning.

Istället för stajlade bilder och fräscha citroner visade bilderna bostaden precis som den var: Ostädad, ofräsch och ordentligt stökig.

Det här visade sig vara ett smart drag. Fyra timmar innan visningen 25 januari var lägenheten redan såld.

– Den såldes för 3 960 000 kronor. Det är ett högt pris om man tar hänsyn till att lägenheter i den typen av nyare hus brukar vara billigare, säger Fredrik Flodin, ansvarig mäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Mäklarnas bästa tricks för att locka köpare

Intresset för lägenheten var enormt. Den fick över 22 000 klick på Hemnet på sju dagar och 107 spekulanter som visade intresse för bostaden. I slutändan var det tio budgivare som gjorde upp om bostaden.

– Efter den här framgångsrika försäljningen tror jag det är fler som kommer att vilja göra varianter för att uppnå något liknande, säger Fredrik Flodin.

Är det här en typ av styling vi kommer se mer av?

– Det är sällan förutsättningarna är så här så att bostaden sticker ut på ett effektfullt sätt som är äkta och inte bara känns konstlat effektsökeri.

Vill den nya ägaren ha samma typ av inredning?

– Nej, och på gott och ont ingår ju inte inredningen när man köper en bostad. Med andra typer av styling är det större risk att köparen saknar inredningen när bostaden är tom.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.