VATTENNÄRA. Ytterdörren ligger bara några meter från vattenkanten. Foto: Michael Toll

Unik hyresrätt ledig i Stockholm

Det händer inte ofta. Men nu är en lägenhet med minst sagt spektakulärt läge ledig för uthyrning.

  • Publicerad 14:12, 4 sep 2017

Fågelkvitter, vatten som kluckar och skärgårdsbåtar som tuffar förbi. Har vi hamnat på Rödlöga eller Söderarm? Nej, i en citylägenhet mitt i Stockholm.

– Känslan är snarare att man bor på en skärgårdsö än mitt i storstan. Samtidigt ligger City bara en kort promenad bort, säger Ulrika Dayan på Statens fastighetsverk som nu hyr ut en bostad på Kastellholmen i Stockholm.

LISTA: Så stor andel hyresrätter har byggts i Stockholm

Det rör sig om en lya på 60 kvadrat, i en bostadslänga på Kastellholmskajen. Eftersom byggnaden är ett statligt byggnadsminne är lägenheterna inte jättemoderna och det är till exempel inte möjligt att förändra planlösningen. Utsikten in mot Skeppsbron och Södermalm är dock förstklassig.

– Det är inte ofta vi får vakanser på sådana här lägenheter, säger Ulrika Dayan.

LISTA: Här har bostadspriserna ökat mest

LEDIG LYA. En bostad på Kastellholmskajen är nu vakant. Foto: Michael Toll

Bostaden är en hyresrätt som hyrs ut via bostadsförmedlingen. Den längsta kötiden bland de som visat intresse ligger på drygt 30 år.

Lägenheten blev vakant då den tidigare hyresgästen tröttnade på skärgårdslivet och väljer att flytta till Södermalm. Men enligt Ulrika Dayan händer det mycket på Kastellholmen.

– Kastell- och Skeppsholmens olika verksamheter, bland annat Konsthögskolan och Moderna museet, gör verkligen ön levande, säger hon.

Totalt finns det 24 lägenheter på Kastellholmen som Statens fastighetsverk förvaltar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.