Inget stopp. Det blir inga avstängningar på Roslagsbanan. Foto: Mikael Andersson

Inga avstängningar på Roslagsbanan

Den 5 april skulle arbetet med Roslagsbanan dra igång. Men på grund av coronaviruset skjuter man nu på arbetet.

  • Publicerad 16:17, 2 apr 2020

Just nu måste vi fokusera på att hålla trafiken igång.

På söndag skulle man börja arbetet med upprustningen av Roslagsbanan och under påskhelgen skulle all trafik på Roslagsbanan stängas av helt.

Men på grund av coronaviruset har Kristoffer Tamsons (M) trafikregionråd och ordförande för SL beslutat att skjuta på arbetet.

– Jag har nu fattat beslutet att arbetena på Roslagsbanan senareläggs. Med detta undviker vi en avstängning, risk för störningar och tågtrafiken kan fortsätta att rulla. Att så mycket av trafiken kan upprätthållas och köras genom en svår tid är SL:s tydliga uppdrag, säger Kristoffer Tamsons.

Resurser frigörs

Genom att skjuta på arbetet kommer man också kunna använda resurserna som skulle ha gått till ersättningsbussar till Roslagsbanan på andra sätt.

– I och med att avstängningen skjuts på framtiden frigörs också resurser som annars skulle låsts till ersättningstrafik. Det möjliggör att rikta dessa till att köra buss där de behövs som mest, för att hantera sjukfrånvaro, upprätthålla ordinarie trafik samt minska trängseln och trycket på trafiken, säger Kristoffer Tamsons.

Enligt SL finns ännu ingen prognos för när man kommer att börja arbetet.

– Vi skjuter på det tills situationen tillåter det, vi vet inte när det blir. Men just nu måste vi fokusera på att hålla trafiken igång, säger Alexander Krajisnik, presstalesperson på SL.

Stockholm Direkt