Björkhagenbor: Ge oss Cato tillbaka!

"Varför????" Den frågan ställer sig många Björkhagenbor efter att hela områdets juvel, katten Cato, stulits.

  • Publicerad 14:38, 10 okt 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Natten till fredag 5 oktober satt jag som vanlig på spärren i Björkhagens tunnelbana. Jag satt där som jag brukar för att hålla spärrvakten sällskap och hälsa hemvändande Björkhagenbor välkomna hem. Ibland brukar jag eskortera dem till deras port.

Kändiskatt i Söderort stals i t-banan

Trodde ni att jag var en övergiven katt? Det är jag inte. Jag har ett hem och en husse. Dessutom så månar mer än halva Björkhagen om mitt väl och ve. Ni frågade faktiskt spärrvakten om jag var hans katt, och fick veta att min husse bodde i Björkhagen.

Polis kan ha säkrat spår av Catos kidnappare

Trots denna information så tog ni mig. Bara så där. Lyfte upp mig och gick igenom spärren med mig. Varför???? Ni sågs när ni gick igenom spärren vid Gullmarsplan, men vart åkte eller gick ni sedan?

Både husse och Björkhagenborna saknar mig mycket och vill att jag kommer hem igen. Så kom tillbaka med mig. Åk till Björkhagen och sätt mig på min bänk mittemot Coop, så hittar jag hem på egen tass.

JARNLO: Katterna är kittet som håller ihop Stockholm

Cato är stulen och saknad. Foto: Erik Simander