Utvisas. Trots att Parviz Hassani bott i Sverige i tolv år och sedan länge har jobb som kock ska han utvisas. Karin Ernlund (C) tycker att han ska få stanna. Foto: Jannie Flodman

Centerpartiet: Stoppa utvisningen av Parviz

Kompetent arbetskraft ska inte utvisas på grund av små missar, skriver Karin Ernlund (C).

  • Publicerad 13:52, 4 jan 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Nyligen kunde StockholmDirekt rapportera om kocken Parviz Hassani som ska utvisas till Iran. Parviz arbetar, betalar skatt, har en familj och har köpt lägenhet, men efter 12 år i Sverige så ska han nu utvisas. Anledningen är att han inte har tagit ut någon semester under 2016, och Migrationsverket anser att det räcker för att utvisa honom.

Sverige och Stockholm behöver kompetent arbetskraft, inte minst kockar som är ett bristyrke. Därför kräver vi att utvisningarna – som ofta sker på grund av teknikaliteter och byråkratiska grunder, ska stoppas.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I december meddelade Migrationsöverdomstolen i en välkommen dom att uppehållstillstånd för arbete ska kunna beviljas även när mindre administrativa misstag gjorts, vilket alltså är fallet för Parviz. Tyvärr kom den domen ett par veckor efter Parviz besked om utvisning. Men eftersom utvisningen mot Parviz ännu inte verkställts så anser Centerpartiet att den ska stoppas och omprövas.

De orimliga utvisningarna av arbetskraftsinvandrare måste stoppas, annars riskerar företag att förlora kompetent arbetskraft och Sverige och Stockholm kommer att tappa i attraktivitet, vilket på sikt gör det svårare för våra företag att rekrytera. Det är det sista Stockholm behöver."

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.