STOCKHOLMS STADSHUS. Anna König Jerlmyr (M) vill möta Karin Wanngård (S) i debatt om Stockholm. Foto: Andreas Jennische

DEBATT. Anna König Jerlmyr (M) utmanar Karin Wanngård (S) i öppet brev

För ett år sedan tog de rödgröna partierna över makten i Stockholms stad, med finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i täten. Moderaternas frontfigur, oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M), anser att staden är på väg åt fel håll och skriver här ett öppet brev till Karin Wanngård.

  • Publicerad 06:30, 14 sep 2015

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Anna König Jerlmyr (M), oppositionsborgarråd. Foto: Moderaterna Stockholms stad

"Hej Karin, det har snart gått ett år sedan ditt parti tillsammans med Feministiskt Initiativ, Vänsterpartiet och Miljöpartiet fick makten i Stockholm stad. Effekterna av den rödgrönrosa politiken har nu börjat synliggöras.

Vi Moderater är oroliga över den utveckling som nu sker i Stockholm. Vi ser ökade barngrupper i förskolan, en äldreomsorg med växande underskott, och ett bostadsbyggande som nästan står still.

Ordning och reda i stadens ekonomi är grunden för att kunna genomföra viktiga satsningar i Stockholmsregionen såsom skola, infrastruktur och bostadsbyggande. I nuläget är vi dock bekymrade över majoritetens prioriteringar av Stockholms skatteintäkter. Er oenighet inom det rödgrönrosa majoriteten har försenat bygget av såväl Nya Slussen som Förbifarten vilket resulterat i ökade kostnader på drygt 570 miljoner kronor. Pengar som annars hade kunnat gå till att finansera underskottet i äldreomsorgen.

Vi ställer oss också frågande till varför ni väljer att bekosta graffitimålningar på ett hus som dessutom ska rivas? Vore det inte bättre att prioritera satsningar för att skapa en tryggare och renare stadsmiljö? Sist men inte minst, vad är ert svar på att staden skuldsätter sig med 1 miljard i månaden?

Medan den rödgrönrosa majoriteten som du representerar har lämnat walk over i avgörande frågor för Stockholms framtid har ni  däremot en iver att bekämpa kvalitet och framgångsrika verksamheter i välfärden. För någon vecka sedan fattade staden beslut om att kommunalisera Fryshusets fritidsverksamhet i Skärholmen.Men tack vare att personal och ungdomarna höjde sina röster, drog ni tillbaka beslutet. Vilken fristående verksamhet blir det nästa gång, som utan förvarning och dialog, blir av med sitt tillstånd? Det är med växande oro vi bevittnar att ideologisk renlärighet prioriteras framför verksamhetetens kvalitet och stockholmarnas rätt till valfrihet.

Våra partier leder olika alternativ i Stockholmspolitiken och därför vill jag idag utmana finansborgarrådet Karin Wanngård (S) till debatt för Stockholm saknar ledarskap och färdriktning och stockholmarnas oro förtjänar både diskussion och bättre svar.

Jag hoppas att Du ser positivt på utmaningen och att vi snart möts för att debattera hur Stockholms framtidsutmaningar bäst kan lösas."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.