Samme man är nu skäligen misstänkt för båda våldtäktsförsöken i Bromma i augusti och september. Foto: Leif Oldenburg

DEBATT: Brottsutvecklingen i Täby måste verkligen hejdas!

"All skadegörelse måste åtgärdas omgående annars uppstår det en destruktiv kraft som på sikt undergräver hela det civila samhället". Så skriver Camilla Brodin (KD) kommunalråd i Täby och Rolf Åbjörnsson (KD), advokat och fd riksdagsledamot, som anser att brottsutvecklingen i Täby är oroande.

  • Publicerad 11:53, 20 sep 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Täby är en välskött kommun med bra skolor, äldreomsorg och allmän välfärd. Kommunen har en stark ekonomi och är bra positionerad avseende bostäder och arbetstillfällen. Näringslivet blomstrar och utsikterna till en bra och spännande framtidsutveckling är mycket goda.

Vad som oroar är brottsutvecklingen, onsdagen den 27 juli i år utfördes sju inbrott i BMW bilar i Näsby Park och Lahäll. I områdena Näsby Park, Lahäll och Viggbyholm sker cirka ett kvalificerat villainbrott i veckan och listan kan göras lång. Detta är fullständigt oacceptabelt i ett utvecklat civilt samhälle.

Ingen förklaring rättfärdigar detta fenomen. En grundpelare i ett rättssamhälle är att medborgarna ska känna sig trygga såväl avseende person som egendom. Det sägs att vi
i Sverige har 20 000 poliser och en budget för polisväsendet på över tio miljarder kronor. Hur tillgodogör vi oss i Täby del av dessa omfattande resurser?

Nolltolerans infördes med stor framgång i New York på 90-talet. I USA har man också tagit till sig filosofin med den krossade glasrutan. All skadegörelse måste åtgärdas omgående annars uppstår det en destruktiv kraft som på sikt undergräver hela det civila samhället. Av egendomsbrotten i Sverige klaras endast några procentenheter upp, vilket är en smärre katastrof.

Täby måste reagera kraftfullt mot den polisiära förlamningen. Vi kristdemokrater vill införa en lokal kommunal polis förstärkt med civila strukturer som kan fånga upp och rapportera vad som händer i närområdet.

Den nuvarande brottsutvecklingen måste oundvikligen hejdas nu!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05